Udkanten – ekstramateriale

By Lasse, 09/09/2013

Ekstramateriale er ikke kun for dvd-seere, det er også for boglæsere. Her på siden finder du ekstra godbider om Udkanten: Inspirationskilder, referencer til andre værker, billeder, videoklip og uddybende materiale om nogle af de temaer, som bogen behandler.

 

Debat om Udkantsdanmark

Af én eller anden grund, er forholdet mellem fiktion og virkelighed, noget der virkelig kan få sindene i kog. Er Udkantsdanmark virkelig så usselt, som det nogle gange bliver beskrevet i litteraturen?

Læs Pernille Stensgaards reportage i Weekendavisen fra et debatarrangement på Hovedbiblioteket med mig og to andre forfattere, hvis bøger forgår i landets yderområder. Se også de forargede læserbreve i den følgende udgave af Weekendavisen og mit svar på tiltale.

 

Hvem er Marion?

Hovedpersonen i Udkanten er navnesøster med en bikarakter i en af mine yndlingskultromaner. Se hvilken og se et klip fra filmatiseringen.

 

Marion på Facebook

Selvfølgelig er Marion Vigerslev at finde på Facebook. Når hun har tid, kommer en hurtig statusopdatering om hvad der optager hende lige nu.

 

Red planeten – eller hvad?

Marion er stærkt optaget af at gøre sit til at ændre den katastrofekurs som vores planet følger, i hvert fald hvis man skal tro de mest pessimistiske forudsigelser. En kendt, fransk filosof og forfatter advarer i sin nye bog mod dommedagsfanatisme.

 

“En af os, en af os”

Et klip fra en klassisk sort/hvid film fra 1932 der inspirerede en enkelt replik i bogen.

 

Fraklip

En af de scener der ikke blev plads til i den endelige bog.

 

Andre udkanter

Udkantromaner er en selvstændig genre. Se hvad jeg forstår ved en udkantsroman og se en liste med eksempler.