Udkanten

By Lasse, 09/09/2013

Udkanten

Udkanten fortæller historien om Marion Vigerslev, 36, der sætter alt ind på at realisere sit livs drøm: At åbne en rar, lille butik med bæredygtige fødevarer. Hun vælger en landsby ved Vestkysten, Nørre Næsby, som hjemsted for sig selv og sin butik og kæmper en hård kamp for butikkens overlevelse. Ved at følge sine idealer og gøre sit til at skabe en bedre verden, håber Marion samtidig på at komme overens med nogle beslutninger fra fortiden som plager hende.

Marion viser sig dog at være langt mere ustabil end først antaget, og lokalbefolkningen rummer kræfter der er mere destruktive end nogen kunne have forudset. Kombinationen af de to fører til en dramatisk slutning.

Udkanten er et psykologisk hverdagsdrama som på én gang er underspillet og rystende. Den udkom 8. april 2014 på Forlaget Aronsen.

Gå på opdagelse i ekstramaterialet til Udkanten.

Anmeldelser og presse

Se Nanna Mogensen interviewe mig om Udkanten i Lounge på TV2 Lorry.

Anmelderne skrev:

“Forfatteren skriver med stort overskud, som giver én lyst til at læse mere fra hans pen. Undervejs glæder man sig over et fint varieret sprog. Blidt som et ømt kærtegn i romanens få kærlighedsscener og kvælende barskt i de afsluttende voldsscener. Mellem disse to yderpunkter er satiren tilbageholdt på denne forbilledlige måde, der gør, at man kommer til at holde af bogens personer, samtidig med at man morer sig over deres fortrædeligheder.”

– Weekendavisen. Læs hele anmeldelsen.

“Lasse Hjorth Madsen har et suverænt overblik og orkestrerer sine virkemidler med sans for timing. Historien om en ukuelig idealist, der alligevel er dømt til at tabe, er forrygende læsning.”

– Jyllands-Posten. Fem stjerner. Læs hele anmeldelsen.

“Hjorth Madsen har med ufejlbarlig psykologisk logik ført sine skikkelser igennem handlingen hen til det mål, han fra først af har sigtet imod […] Det er spidsfindig kunst, Hjorth Madsen præsterer. Det er litteratur med en rigdom af fine og faste, korrekte og konsekvente menneskeskildringer.”

– NORDJYSKE Stiftstidende. Fire stjerner. Læs hele anmeldelsen.

“Lasse Hjorth Madsen skildrer vores mørke sider på en fin og forbilledlig måde. Lad dig synke ned i den mørkeste udflyttermelankoli, læs den!”

– ALT for damerne. Fire stjerner. Læs hele anmeldelsen.

“Et notorisk skrivetalent.”

– Ekstra Bladet

Lasse Hjorth Madsen er ferm med sine virkemidler, så de høje hække og den lurende landmand virker subtilt truende, så det kun langsomt løber en koldt ned ad ryggen.

– Q

Marion er en interessant figur, idet hun både forekommer meget stærk men også meget stakkels på én og samme tid. […] Jeg var enormt godt underholdt og optaget af denne roman. Historien er både god, velfortalt, vedkommende, tankevækkende og meget aktuel.

– Litteratursiden.dk. Læs hele anmeldelsen.